Categorii
Abstract Artă Artă murală Culoare Desen Formă Pictură

Artă Murală

Pasiunea pentru arta murală a fost prezentă în sufletul meu, de mic copil. Îmi aduc bine aminte că desenam cu o bucată de cărămidă pe pereții exteriori ai casei mele. Încă mai sunt prezente și acum cu toate că trecerea timpului a făcut în așa fel încât o parte din ele să dispară. În esență spun lucruri ce ce au o valență cu încărcătură emoțională și nostalgică asupra copilăriei mele. Primul contact cu arta îmi aduc eu bine aminte a fost în clasa a V-a când am intrat la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra Neamț. De acolo pur și simplu, lucrurile au luat-o într-o direcție foarte pozitivă și pot să mă bucur de acest palmares. Arta murală în esență se bazează pe o consonanță foarte precisă, între spațiu dat pentru realizarea unei lucrări și desigur cu anumite aspecte de percepere a spațiului ambiental. Peretele este singura cale prin care poți realiza o decorație murală, el făcând parte dintr-un spațiu arhitectural mai amplu în situ, acolo se desfășoară tot demersul artistic propus către beneficiar în prealabil. Practica artistică realizată la Universitatea de arte ”George Enescu” a fost una de factură strict conceptuală, bazată pe conexiuni reale cu noile medii din arta contemporană actuală. Lucrarea ”Sgrafitto abstract” pune un mare punct de vedere asupra manipulării formelor geometrice. Lucrarea fiind amplasată pe un hol, un spațiu de circulație al persoanelor, ea se lasă contemplată, prin parcurgerea spațiului de către privitor. Lucrarea ”Mecanism vizionar” propune privitorului prin elementul său central, o concentrare către o filtrare a viziunilor privitorului privite din perspectiva cromatici și modului de dispunere a compoziției ambientale. Lucrarea este susținută de un spațiu foarte generos din punct de vedere al perceperii în mișcare a privitorului, iar lumina pune un mare accent pe zona centrului de interes.

artist_la_lucru_murală_2014
Ștefan Diaconu la lucru, în timpul demersului artistic pentru lucrarea ”Mecanism Vizionar”
mecanism_vizionar_abstract_2014
„Mecanism Vizionar”, dimensiuni 211/348 cm,Tehnica: Acrilic pe perete, Facultatea de inginerie chimică și protecția mediului, Iași, România
artist_la_lucru_sgrafitto_2013
Ștefan Diaconu la lucru, în timpul demersului artistic pentru lucrarea ”Sgrafitto abstract”
sgrafitto_abstract_2013
„Sgrafitto abstract”, dimensiuni 150/ 230cm, Tehnica: Sgrafitto mural, Facultatea de arte vizuale și design, Iași, România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *