Artist Vizual

Specializat în acest domeniu Licență și Masterat în domeniul artelor decorative ambientale.


Arta murală este o ramură a artelor decorative, ce presupune ca demers creator decorarea unor spații exterioare sau interioare. Această pagină vă prezintă tehnicile abordate de mine. Cei interesați să mă contacteze pentru a afla mai multe detalii!


Pictura în acrilic:

 • tehnică folosită predominant pentru decorarea pereților interiori
 • stratul pictural are un grad ridicat de rezistență după uscare, datorită compoziției chimice a culorilor
 • efectele picturale sunt de o diversitate nemărginită

Sgrafitto:

Această tehnică specifică artei murale, presupune realizarea unei decorații din tencuieli colorate. Straturile de tencuială se suprapun uniform, apoi se transpune desenul. Următoarea etapă ar fi realizarea structurii compoziționale, și diferențierea formelor prin cromatică. Un aspect destul de important este faptul că, tot demersul artistic, din cadrul acestei tehnici se realizează atunci când straturile de tencuială sunt umede. Evidențierea formelor din compoziție se realizează, prin îndepărtarea unui strat de tencuială din forma respectivă, prin scobirea în profunzimea straturilor suprapuse de tencuială proaspăt aplicate.

 • tehnică folosită pentru decorarea pereților interiori  și exteriori
 • ca aspect după uscare culorile devin pastelate, iar suprafața plastică devine dură, rigidă
 • compoziția tencuielii: var, nisip, ciment în cantități egale plus pigmenți chimici

Vitraliu fals:

Acestă tehnică presupune, pictarea efectivă suprafeței din sticlă a unei ferestre sau uși prin aplicarea unui strat de culoare. Pentru pictarea suprafețelor se folosesc culori speciale pentru sticlă, iar delimitarea lor se realizează prin aplicarea unei benzi adezive de plumb de grosime 5 mm.

 • efectele obținute sunt datorate lumini care pătrunde prin vitraliu, iar în încăpere se va realiza un joc cromatic evident
 • principala caracteristică a vitraliului este de a decora fereastra într-un mod armonios

Mozaicul:

Tehnică ce presupune în primă fază compunerea unu ansamblu din bucăți de gresie sau faianță colorată. Piesele ce compun ansamblul mural pot fi de diferite mărimi. A doua fază este cea a aplicării ansamblului pe suprafața zidului. Mozaicul poate fi aplicat și pe pardoseli, sau poate fi întrebuințat pentru realizarea unor piese de mobilier unicat (masă, scaun).

 • obținerea unor efecte optice și cromatice deosebite
 • caracterizat prin duritate și rezistență la factorii de mediu
 • aplicabilitate atât în mediul interior cât și exterior

Abordez aceste tehnici cu plăcere, la solicitarea clientului, dau dovadă de seriozitate în execuție, iar mai jos veți găsi un tabel cu prețuri.


Pentru mai multe informații vă stau la dispoziție:


COMENZI@STEFANDIACONU.RO sau +40753548542


 

Print Friendly, PDF & Email

Stefan Ioan Diaconu
Ștefan Diaconu UAPR NEAMȚ