Artist Vizual

Despre artist


”Ca artist vizual mă consider un bun vizionar. Caut să explorez și să identific noi forme de a crea. Spiritul meu creativ mă propulsează din punct de vedere relațional, către o largă arie de curente artistice, ce au apărut de-a lungul Istoriei Artelor. Sunt mereu la curent, cu ce este nou din punct de vedere artistic și încerc pe cât posibil să fiu în tendință. Între mine și artă s-a creat un legământ ce va dura ani mulți de-acum încolo. Pentru a evolua în acest domeniu, ai de străbătut un drum anevoios, care depinde foarte mult de faptul cum evoluezi și cum te promovezi  ca artist. Arta îmi cere de multe ori, să sparg cele mai grele și mai anevoioase bariere ale imaginarului. Descopăr noi forme de exprimare vizuală, în demersul actului creator și acest aspect mă fascinează enorm. Arta pentru mine, este un mod de a trăi și de a simți lumea prin diferite căi. Motivele principale care îmi creează o stare pentru a crea pot fi de la neregulile din viața cotidiană, care se pot manifesta printr-o revoltă creatoare, ce corespund cu redarea fidelă a unor reprezentări ce nu au legătură cu figurația, până la redarea unor imagini ce corespund din punct de vedere estetic cu redarea frumosului, având ca sursă de inspirație natura. Arta este pentru public, iar publicul este invitat să savureze din trăirile exprimate de artist. Indiferent de mediul în care este transpusă, lucrarea de artă capătă, un favorabil impuls atunci când este vizualizată. Abordez foarte mult abstractul, iar acest fapt îmi creează o cale liberă către cele mai ascunse căi de exprimare vizuală. Consider că arta bazată pe concept, este primordială, iar textul ce descrie lucrarea de artă pune foarte mult în valoare ideea exprimată.”


stefan_ioan_diaconu_in_atelier_2016

Ștefan Ioan Diaconu, prezent la lucru în atelierul său, 2016


stefan_diaconu_in_galerie

Ștefan Ioan Diaconu prezent în Galeria Aparte a Facultății de arte vizuale și design, din Cadrul Universității Naționale de Arte ”Gerorge Enescu” Iași, în anul 2015, la expoziția colectivă studențească ”Open Studio”


Artist în parc la Piatra Neamţ

Ștefan Ioan Diaconu prezent la activitatea Artiști în parc, organizată la Piatra Neamț, în anul 2015, Parcul tineretului


 

Print Friendly, PDF & Email