Artist Vizual

”Mediul artistic a devenit pentru mine un stil, o preocupare, un mod de viață din ce în ce mai accentuat odată cu trecerea timpului. Acumulez informații, capăt experiență, și descriu vizual pe suport indiferent de ce natură, ceea ce simt sau ceea ce vreau cu adevărat să vadă publicul în privința actului creator, pe care îl dezvolt cu ardoare. Fiind un tânăr artist ce își dorește cu adevărat să exceleze în acest domeniu, de-a lungul timpului am observat că îmi modific succesiv sau chiar brusc tehnica de lucru sau paleta cromatică. Rămân fidel preocupat de arta murală, decorațiile parietale de ordin ambiental îmi oferă un beneficiu, fiind mereu în conexiune cu ceea ce iubesc cu adevărat să realizez ca artist vizual. Referindu-mă la lupta dintre figurativ și abstract încerc să le îmbin, iar câteodată obțin rezultate peste așteptări, alteori nu. Este normal și firesc să dai greș, dar partea bună vine atunci când îți dorești cu adevărat să îndrepți ceea ce ai reprezentat eronat. Îmi place tot ceea ce este frumos, fiind mereu conectat cu natura, loc în care mă regăsesc și merg mereu să mă reculeg atunci când am un impas sau mă simt tensionat și sunt în cautarea energiei pozitive de zi cu zi. Mă caracterizează tușa amplă, culorile vii, contrastante, ce dau impresia vibrantă a vieții într-o continuă mișcare alertă. Pentru mine trecerea timpului simbolizează înțelepciune, niciodată un regres, mereu un progres palpabil vizual. Arta din ziua de astăzi are mai multe direcții, iar eu ca artist vizual, aleg să merg pe drumul ce îmi conferă o oarecare siguranță și un bun destin. Sunt mereu dornic de cunoaștere, descopăr în fiecare tușă așezată pe pânză sau perete un impuls, acela de a merge înainte pe drumul ce l-am ales, mai anevoios dar plin de surprize. Îmi dorec ca în călătoria mea fiecare om iubitor de frumos, să ia parte, și să observe ceea ce prezint pe simezele galeriei și nu tânjesc după apreciere, sau notorietate, ci doresc ca publicul să fie cultivat. Până la  urmă setea de cultură, este în sufletul fiecărui om, dar este necesar sa fie șlefuită, pentru a deveni un rafinament sau poate o obișnuință. La majoritatea activităților cultural artistice la care am luat parte, am văzut că majoritatea publicului socializează, dezbate, critică sau oferă aprecieri. Voi fi mereu aici, iar menirea acestei pagini îți propune, să mă înțelegi. Arta va fi mereu în sufletul meu! Al vostru Ștefan Ioan Diaconu…”


stefan_ioan_diaconu_in_atelier_2016

Ștefan Ioan Diaconu, prezent la lucru în atelierul său, 2016


stefan_diaconu_in_galerie

Ștefan Ioan Diaconu prezent în Galeria Aparte a Facultății de arte vizuale și design, din Cadrul Universității Naționale de Arte ”Gerorge Enescu” Iași, în anul 2015, la expoziția colectivă studențească ”Open Studio”


Artist în parc la Piatra Neamţ

Ștefan Ioan Diaconu prezent la activitatea Artiști în parc, organizată la Piatra Neamț, în anul 2015, Parcul tineretului


 

Print Friendly, PDF & Email

Stefan Ioan Diaconu
Ștefan Diaconu UAPR NEAMȚ